HORKA 65 jaar

HORKA is jarig en viert dit jaar haar jubileum…
Van vakmanschap in hoeden & petten op een zolderkamer, naar totaalleverancier van ruiter-, paard- en stalproducten; HORKA International B.V. gevestigd te Zwolle, Nederland bestaat dit jaar 65 jaar!

Geschiedenis
HORKA is in 1956 opgericht door de heer A.E.J. Horst. De heer Horst hield zich naast de productie van petten, hoeden en bovenkleding bezig met de ontwikkeling van ruitercaps. Door herhaald succes ontstond tevens de vraag naar rijkleding in binnen- en buitenland. Dit heeft ervoor gezorgd dat HORKA in 1976 heeft besloten om zich volledig te richten op de ruitersportmode. In 1986 zette HORKA de eerste goedgekeurde veiligheidshelm op de Europese markt. In de jaren hierna bleef HORKA haar assortiment uitbreiden met in 2005 het 2e merk RED HORSE, in 2010 verdere uitbreiding het assortiment paard producten en in 2014 een niche in outdoor producten gerelateerd aan de ruitersport.
Geleidelijk werd de productie voor een groot deel overgezet naar het buitenland, zodat de vestiging in Zwolle als logistiek middelpunt en kantoor kon dienen. HORKA, met inmiddels de 3e generatie aan het roer, verkoopt haar producten wereldwijd naar meer dan 50 landen.

Productontwikkeling
HORKA vindt het belangrijk om te blijven innoveren om de productprestaties te verbeteren binnen de hippische sector. Van innovatie op modellen/design, materialen, naar technologische toepassingen op stoffen. Zo zijn een aantal producten voorzien van ‘Super-X technology’ met water- en windbestendige eigenschappen en zijn er duurzame behandelingen van de stoffen met ‘Polygiene’ wat zorgt voor geurvrije en frisse sportkleding met een verlengde levensduur.
Door de jarenlange expertise en contacten in de markt produceert HORKA naast de eigen collectie ook vele speciale- en Private label collectie, waarbij een specifiek ontwerp wordt ontwikkeld en vervaardigd voor partijen als defensie, politie en bijvoorbeeld influencers.

Service & ondersteuning
HORKA biedt gerichte service aan haar klanten omtrent alle vragen over de producten en het verkoopproces. Ook biedt HORKA, waar mogelijk, ondersteuning bij speciale verkoopdagen/acties en evenementen.

Imago
Door technologische ontwikkelingen kan HORKA haar boodschap richting de consument steeds beter overbrengen. Door het maken van sfeerbeelden, zowel in de vorm van foto’s als video’s, kan HORKA haar afnemers en ook de uiteindelijke gebruikers beter laten zien wat zij als merk voor ogen heeft met de collecties die zij uitbrengt. Door middel van cross mediale communicatie kunnen deze foto’s en video’s eenvoudig worden gedeeld aan een breed publiek.

Hippische sport & Samenwerking
De betrokkenheid met de sport waarvoor de producten worden ontwikkeld is erg belangrijk. Ontwikkelingen binnen de sport worden op de voet gevolgd en direct geïmplementeerd in nieuwe producten en het productie proces.
Sinds 2018 is HORKA de ‘official supplier’, de officiële leverancier van de KNHS team & fan kleding. Daarnaast heeft HORKA een samenwerking met vier sponsorruiters te weten; Diederik van Silfhout, Ingeborg Klooster, Jordy Wilken en Kristy Snepvangers. Zij vertegenwoordigen HORKA in verschillende disciplines van de paardensport. Het doel van deze samenwerkingsverbanden is om elkaar te ondersteunen en te versterken middels gedeelde productkennis, contacten en media-uitingen.

Toekomst
Sociaal verantwoord ondernemen blijft de kern van het familiebedrijf HORKA International B.V. Vol passie op zoek naar dat ene product en de juiste collecties en producten bedenken voor de ruitersportliefhebber. Het recycleproces, het reduceren van afval en het verlengen van de levensduur van producten zal ons helpen om in de toekomst te blijven ondernemen. De passie voor het paard en de sport, leidt tot bijzondere wegen….een weg die HORKA graag blijft bewandelen. Het brengt ons ‘The Natural Feeling’.