OVER HORKA

Met meer dan 60 jaar ervaring inspireert het Nederlandse familiebedrijf HORKA paardensportliefhebbers over de hele wereld met producten voor ruiter en paard. HORKA heeft veel kennis en ervaring in het ontwerpen, ontwikkelen en produceren van hippische producten. Door samenwerkingen met organisaties als de KNHS en professionals als de familie van Silfhout kunnen ervaringen met bestaande ruitersportproducten worden omgezet in nieuwe, innovatieve ideeën en producten.

Wij zijn er voor alle ruiters, jong en oud, recreatief of juist prestatiegericht, maar ook voor iedereen die van het outdoor leven houdt en er graag op uit trekt. Onze producten sluiten aan op de wensen en behoeften van deze liefhebbers en hebben geresulteerd in een breed assortiment aan ruitersportartikelen en outdoor producten.

Onze missie is het leveren van kwalitatieve en innovatieve producten tegen de juiste prijs-kwaliteitsverhouding, om zo het maximaal mogelijke te bewerkstelligen voor het bedrijf, haar werknemers, leveranciers, de retailers, de maatschappij en het milieu. Aspecten als wederzijds respect, trots, samenwerken en klantfocus zijn hierbij van groot belang.

Geschiedenis

HORKA International B.V. is een familiebedrijf dat is opgericht in 1956 door de heer A.E.J. Horst. Wat begon met het vervaardigen van hoeden en petten op een zolderkamer, is uitgegroeid tot een totaalleverancier van ruiter-, paard-, en stalproducten.

In 1986 zette HORKA de eerste goedgekeurde veiligheidshelm op de Europese markt. In de jaren hierna bleef HORKA haar assortiment uitbreiden met in 2005 het 2e merk Red Horse, in 2010 verdere uitbreiding van het assortiment paard producten en in 2014 een niche in outdoor producten gerelateerd aan de ruitersport. HORKA, met inmiddels de 3e generatie aan het roer, verkoopt haar producten wereldwijd naar meer dan 30 landen.

.
Duurzaamheid

HORKA is constant in beweging op het gebied van duurzaamheid. Er wordt op een praktische en logische wijze gekeken naar mogelijke oplossingen & alternatieven die een verbetering vormen voor het milieu en onze maatschappij.

HORKA ontwikkelt kwalitatieve, duurzame producten met een langere levensduur die gedeeltelijk gemaakt zijn van gerecyclede grondstoffen. Deze producten worden in afgepaste en gelimiteerde producties geproduceerd om zoveel mogelijk overschot in de markt te voorkomen. De verpakkingsmaterialen van onze grondstoffen, halffabricaten en handelsproducten worden voor circa 75% hergebruikt.

Op het gebied van productie- en transportkanalen keuze concentreren wij ons op uitbesteding van producties aan bedrijven welke het milieu zo min mogelijk belasten en gecertificeerd produceren. De productie verplaatst zich langzaam aan terug naar de lokale markt in Europa en omgeving, waardoor er minder transport en handling benodigd is.

.